top of page

OPI Suzi Weiss-Fischmann par nagu laku toņiem, stilu un savu krāsaino karjeru

Sūzija Veisa-Fišmane (Suzi Weiss-Fischmann), pazīstama kā “Nagu laku Pirmā lēdija”, uzauga Ungārijā komunisma laikmetā. Sūzijai bija 10 gadu, kad viņas ģimene aizbēga no Ungārijas uz Izraēlu. Tur viņa piedzīvoja savu pirmo brīvības garšu.

OPI Suzi Weiss-Fischmann founder of OPI interview
OPI Suzi Weiss-Fischmann

Dažus gadus vēlāk Sūzija ar ģimeni ieradās Amerikā, kur pavērās visas iespējas. “Ņujorkā manai ģimenei piederēja savs ražošanas uzņēmums. Es biju pārņemta ar domu izveidot savu biznesu un kontrolēt savu likteni, tāpēc apmeklēju Hantera koledžu (Hunter College) un strādāju sava svaiņa ģimenei piederošā apģērbu ražošanas uzņēmumā,” viņa atklāj. “Šajā laikā es uzzināju tik daudz par ražošanu un varēju redzēt biznesa vadīšanu no pašiem pamatiem.”

OPI Suzi Weiss-Fischmann zīmola dibinātāja
OPI Suzi Weiss-Fischmann

"Parādījās iespēja kopā ar savu svaini uzsākt biznesu Losandželosā, tāpēc es to izmantoju un nekad to neesmu nožēlojusi."



Sūzijas svainis Džordžs Šēfers (George Schaeffer) bija iegādājies zobārstniecības uzņēmumu Odontorium Products Inc. Ziemeļholivudā, Kalifornijā. Viņš bija ievērojis, ka lielu skaitu viņa klientu veido nagu meistari, pērkot akrilu nagu pieaudzēšanai. Ar Sūzijas palīdzību viņš pievērsās viņu vajadzību nodrošināšanai.





“Mēs ienesām savu īpašo “OPI “gumijas” komplektu” katrā Losandželosas Ventura bulvāra salonā,” turpina Sūzija. “Tur bija burciņa ar akrila pulveri nagiem, šķidrums un bāzes praimeris, kas satīti kopā ar gumijas lenti. Šis komplekts ieguva popularitāti un kļuva par OPI tradicionālo akrila sistēmu. Tas bija OPI sākums profesionālajā nagu industrijā.

OPI Suzi Weiss-Fischmann zīmola dibinātāja
OPI Suzi Weiss-Fischmann

Sūzijas mīlestība pret krāsām, modi un dizainu radīja ideju par OPI nagu laku, kas 80. gadu beigās parādījās tirgū ar 30 toņiem.


“Kad es pirmo reizi sāku pētīt nagu krāsu pasauli, es jutu, ka kaut kas nav kārtībā," viņa atklāj. "Nagu kategorija nepiedāvāja sievietēm neko personisku vai viņu dzīvei atbilstošu. Bija tikai pamatkrāsas ar vispārējiem, visiem piemērotiem nosaukumiem, piemēram, "Sarkans Nr. 4" un "Rozā Nr. 2".


1987. gadā OPI prezentēja savas lakas pudelītes atšķirīgā, īpašā formā. Divus gadus vēlāk OPI piesaistīja savu auditoriju vēl vairāk, ieviešot lakas ar neaizmirstamiem nosaukumiem, piemēram, "Coney Island Cotton Candy", "Alpine Snow" un klasisko "OPI Red".


“Mēs nolēmām pozicionēt OPI kā “īpašu vēstījumu pudelītē”, turpina Sūzija. “Piedāvājot tirgū nagu laku, mēs diferencējām savu zīmolu ar radītajiem krāsu toņiem, sajūtām, ko izraisījām ar nosaukumiem, un sajūsmu, ko radījām ar kolekcijām un sadarbību.”


“Mēs padarījām krāsu personisku. Mēs kļuvām vienoti ar sievietēm.”


ĀTRIE JAUTĀJUMI SŪZIJAI


Kas Jums savā darbā patīk visvairāk?


“Man patīk sadarboties ar cilvēkiem. Mans darbs ir iepazīstinājis mani ar tik daudziem dažādiem cilvēkiem, un attiecības, ko esmu izveidojusi,- tā ir mana darba vislielākā atalgojuma daļa. Es sadarbojos ar manikīra meistariem, darbiniekiem, izplatītājiem, redaktoriem un, protams, patērētājiem — man ir bijusi iespēja sazināties ar miljoniem sieviešu, izmantojot OPI, un es jūtos tik pateicīga.”

"Es vienmēr saku: ja es varu iedvesmot tikai vienu cilvēku, es tajā dienā esmu izdarījusi labu darbu. Man patīk arī radīt jaunas krāsas. Esmu izveidojusi tūkstošiem krāsu, un tās nekad nenoveco!”


Ko Jūs izvēlaties saviem nagiem?


“Man patīk nēsāt noapaļota kvadrāta formu, un es vienmēr izvēlos OPI GelColor gēllaku. Krāsas, kuras es izvēlos visbiežāk, ir Malaga Wine un Cajun Shrimp. Visa gada laikā es izvēlos dažādas krāsas - man vienkārši patīk krāsas uz maniem nagiem.”

“Leksija salonā “Notox Nails” Beverlihilsā kopj manus nagus, un man vienmēr somā ir OPI Nail & Cuticle Oil To Go eļļa un Protective Hand Nail & Cuticle Cream krēms.”


Kas ir Jūsu mīļākās lietas?

  • TV šovs: The Crown

  • Grāmata: John le Carre spiegu grāmatas

  • Brīvdienu galamērķi: Itālija un Japāna, jo man patīk ēdiens, ainava un ziedi

  • Filma: The Hunt for Red October, man patīk šī filma!

  • Zieds: maijpuķīte

  • Krāsas: melna, tumši (navy) zila un šokolādes brūna manām drēbēm, jo mani nagi ir tik krāsaini!

  • Hobijs: lasīšana

  • Mūzika: 70 -to gadu mūzika

  • Ēdiens: pasta

OPI Suzi Weiss-Fischmann zīmola dibinātāja
OPI Suzi Weiss-Fischmann

Kā jūs raksturotu savu personīgo stilu?


Vienkāršs un klasisks ar modernu akcentu. Es kolekcionēju Hermes šalles; tās man sagādā daudz prieka!


Kāda ir Jūsu superspēja?


Es ļoti augstu vērtēju gatavību palīdzēt citiem, kuriem ir mazāk paveicies, bet biznesā ir svarīgi domāt neordināri “out of the box” un pieņemt lēmumus. Es uzskatu lēmumu pieņemšanu par savu superspēju. Es uzskatu, ka mums dzīvē tiek dota viena iespēja, un mums tā jāizmanto ar visu, kas mums ir. Ceļojuma beigās jūs vēlaties atskatīties uz pagātni un justies lieliski, uzņemoties risku, kas jums radījis kaislību un piepildījumu pilnu dzīvi.


Atsauce: By Helena Biggs | 01 February 2021 | Movers & Shakers, News


Suzi Weiss-Fischmann OPI zīmola dibinātāja un Sanita Bertmane OPI zīmola vadītāja Latvijā
Suzi Weiss-Fischmann & Sanita Bertmane OPI zīmola vadītāja Latvijā


Sūzija Veisa-Fišmane un Sanita Bertmane, OPI zīmola vadītāja Latvijā tikšanās reizē 2016.gadā, Barselonā.

12 views0 comments
bottom of page